6 Mar · 2 dk okuma

Daha Kolay ve Hızlı Analizler İçin: Raporlama Programı

Raporlama Nedir?

Raporlama programı, iş dünyasında ne gibi avantajlar sağlar? İş hayatında size fayda sağlayacak birçok bilgiyi depolar ve daha sonra kullanmak üzere saklarsınız. Ancak raporlayamadığınız ve kullanamadığınız sürece, bunun hiçbir önemi yoktur.  Ayrıca, zamanla bu bilginin faydaya dönüştürülmesi de güçleşecektir.

Raporlama, muhasebeye ilişkin sonuçların, finansal ve mali tahlillerin, planlamaların ve istatistiksel bilgilerin belirli zamanlarda yöneticilere veya diğer ilgili kişilere iletilmesidir. Günümüzün iş zekâsı çözümlerinde oldukça büyük role sahiptir. Raporlama yapmak, başta kurum içi iletişimi güçlendirdiği için koordine bir şekilde çalışılmasını sağlayacaktır. Birimlerin yaptığı işlerden ilgili herkesin haberinin olması sağlanır. Veriler merkezîleşir ve aykırı durumlar ortadan kalkar. Bilgilerin doğruluğundan emin olunur.

Bilgiyi depolamak ve daha sonra faydalı bir hâle getirmek için yapılan raporlamalar, analizleri de kolay bir hâle getirir, fakat bu süreçte yapılan manuel işlemlerden de kurtulmak gerekir. Size zaman kaybettirecek ve hatta raporların gecikmesi durumunda, para dâhi kaybettirecek manuel işlemlerin yerini yazılımlar alabilir. Sadece bilgiyi depolayan yazılımlar da yine, genel raporlamalara olanak sağlamaktadır. Özel ihtiyaçlara yönelik raporlamalar için tekrar manuel işlemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak bu da yine emek ve zaman kaybına neden olur ve aynı zamanda raporu hazırlayan kişinin hatalarıyla da karşılaşılabilir. Dolayısıyla istenilen rapora hızlıca ulaşmak mümkün olmayacaktır. Bunun önüne geçmek, daha kolay ve hızlı analizler için raporlama programından faydalanabilirsiniz. Raporlama yazılımları, işletmenize özel raporlama ve analiz çözümleri gerçekleştirmenizi sağlar. Özellikle, yazılım veya bulut uygulamalarını kullanmak size birçok fayda sağlayacaktır. Daha kısa süren analiz süreleri, maliyet bazında da fayda sağlayacaktır. İşletmenizin denetlenebilmesini de kolaylaştırır. Ayrıca kullanıcı dostudurlar. 

Veri Analizi ve Raporlama Programının Avantajları

Rakiplerinizden geri kalmamak ve hatta onlardan daima önde olmak istiyorsanız, bir raporlama programından faydalanabilirsiniz. Raporlama yazılımları, size zamandan kazandırdığı gibi raporlamayı sizin için kolay hâle getirir.

  • Bu yazılımlar, Dashboard veya Yönetim gösterge ekranları ile ERP, MRP veya CRM gibi sistemlerden toparlanan verileri tek bir ekranda toplamayı sağlar. 
  • Şirket içerisinde yönetimsel fonksiyonların takibini ve kontrolünü kolaylaştırır. Örneğin; personel, üretim, maliyet gibi kritik noktalar tek bir yazılımla kontrol edilebilir.
  • Faydalandığınız hizmetlere danışmanlık hizmetlerini de dâhil edebilir ve doğru kararlar alabilirsiniz.
  • Rapor bekleyerek zaman kaybetmezsiniz. Bir başkasının rapor göndermesini beklemek zorunda kalmazsınız. Raporlama yazılımları üzerinde bulunan entegrasyonlar ile veri havuzuna ilişkin istediğiniz raporları, grafikleri ve analizleri sisteme erişim sağlayabildiğiniz sürece görebilirsiniz. Mobilden anlık görüntülemeler alabilirsiniz.
  • Verilerinizin yanlış kaynaklardan alınmasını önleyebilirsiniz. Çapraz kontrol uygulamaları ile veri havuzunuzda bulunan veriler tam güvenceli olurlar.
  • Teknolojinin sağladığı destekten faydalanarak az iş gücüyle, daha fazla fayda sağlayabilirsiniz. Yönetim raporlarınızı kolayca okuyabilir, analiz edebilir ve harekete geçebilirsiniz.
Keşfetmeye Devam Et
Şubat 28 · 6 dk okuma
Verimlilik Nedir? İşletmede Verimlilik Tanımı

Verimlilik nedir? En az girdiyle, en fazla çıktıyı elde etmek verimlilik tanımı olabilir. Verimlilik arttıran yazılımlar, size bu konuda yardımcı olurlar.

Devamını Oku
Mart 04 · 2 dk okuma
Bilişim ve İletişim Teknolojileri Nedir?

Bilişim ve iletişim teknolojileri; bilginin toplanması, depolanması, işlenmesi ve çeşitli ağlar aracılığıyla bir yerden başka bir yere taşınmasıdır.

Devamını Oku
Mart 07 · 3 dk okuma
Tahsilat Takibi Nedir?

Herkes, faturalarını zamanında öderse, bu çok hoş olacaktır fakat unutmayın ki burası gerçek dünya. Tahsilat takibi, gerçekleştirmeniz bu noktada önemlidir.

Devamını Oku

Başarı Hikayelerimiz