24 Mar · 3 dk okuma

Dijital Olarak Talep Planlama Nasıl Yapılır?

Dijital Olarak Talep Planlama Nasıl Yapılır?

Yeterince dijital misiniz? İşletmeniz için satınalma biriminizin dijital dönüşüm sürecini eksiksiz bir şekilde tamamlaması, sürdürebilirliğinizi korumak istiyorsanız gereklilik arz ediyor. Büyümek isteyen işletmeler, dijital dünyanın sorumluluklarının ve gerekliliklerinin bilincinde olmalıdır. Dijitale yatırım yapmış olmak, beklenen değil, zaten yapılmış olması gereken bir adım olarak görülmektedir. Big datanın işlenmesi ve analiz edilmesi, risk uyarı sistemleri, robotik sistemler, siber güvenlik, erişilebilirlik ve her şeyin otomatikleştirilmiş olması dijitalin bir parçasıdır. Müşteri memnuniyeti ise bu pastanın en büyük paylarından birini elinde tutuyor. 
Manuel işlemlerin otomatikleştirilmesi ve satınalma süreçlerinin dijital ortamlar üzerinden yürütülmesi ile birlikte talepler, teklifler, siparişler, depo yönetimi ve teslimat yönetimi gibi birçok konu, dijital dönüşümün ağına takılıyor. Dijital olarak talep planlaması nasıl yapılır? Taleplerinizin dijitalleşmesi, satınalma faaliyetlerinizin dijital dönüşümün sürecinin ilk adımlarından bir tanesidir. Tüm taleplerin tek bir sistem üzerinde toplanması, işletmenizin satınalma birimi için birçok kolaylığı da beraberinde getirecektir. İşletmenizde yer alan tüm çalışanlar ve yöneticiler, gelen satın alma taleplerini dijital formlar ile tek bir merkezde toplayabilir. 
Bulut tabanlı sistemler üzerinde toplanan geçmiş talepler, ileriye dönük talep planlamalarınız için oldukça yararlı olabilir. Malzeme yönetimi modüllerinin yer aldığı yazılımlar veya sistemler dijital olarak talep planlaması yapmanıza yardımcı olur. Tükenen hammaddeler veya ürünleri görebileceğiniz ekranlar ile ihtiyaçlarınızı kolayca belirleyebilirsiniz. Müşteri beklentilerini çözümleyebilir, depo ve stok yönetiminizi etkin bir şekilde yapabilirsiniz. 
 

Başarılı Bir Talep Yönetimi

Tüm taleplerin hızlı bir şekilde tek bir noktada toplanması, şirketinizdeki tüm çalışanların talepleri takip edebilmesi sebebiyle önemlidir. Taleplerinizi öncelik sırasına göre otomatikleştirilmiş sistemler ile sağlayabilirsiniz. Acil veya düşük aciliyetli olarak gruplandırabilirsiniz ve satınalma yöneticisi veya uzmanı için stratejileri belirlemek daha kolay bir hâl alacaktır. Geleceğe yönelik hamlelerin daha kolay bir şekilde atılması sağlanabilir.
Dijitalleşen talep yönetimi ile birlikte şirketiniz içerisindeki iç koordinasyonu da arttırabilirsiniz. Tüm birimleriniz birbiri ile uyumlu bir şekilde çalışabilir. Dijitalleşen sistemler ile etkin bir yetkilendirme sisteminden faydalanabilirsiniz. Departmanlarınızda bulunan kişiler için bulunduğu birime ve göreve göre yetki seviyelerini belirleyebilirsiniz. 

Dijital dünyada taleplerinizi yönetmek oldukça kolay. Tek ekran üzerinden yönetebileceğiniz dijital dönüşümün bir parçası olan web tabanlı yazılımlar, gereksiz harcamalar yapmanızı da önler. İnsan kaynaklı hataların önlenmesi konusunda da büyük bir yardımcıdır. Taleplerinize gelecek onayların gecikmesinin önüne geçebilirsiniz. Eskiden farklı birimlerden, çalışanlardan veya birimlerden onay almak zorlu bir süreci kapsarken dijital talep planlama için kullanabileceğiniz yazılımlar, esnek onay mekanizmasıyla birlikte gelir. Aciliyet durumuna göre taleplerinizi düzenleyebilir ve önceliklendirmeler yapabilirsiniz. 
Taleplerinizin durum takibini anlık olarak takip edebilirsiniz. Talep ettiğiniz malzemelerin temin tarihleriyle ilgili bilgiyi takip edebilir ve talep planlamalarınızı buna göre şekillendirebilirsiniz. Ayrıca taleplerinize ilişkin performans takibi yapabilirsiniz. Harcama analizi gibi önemli konularda raporlamalar hazırlayabilir ve satın alırken maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. Talepleriniz ile ilgili belgeleri sisteme yükleyebilir ve taleplerinizi daha hızlı bir şekilde yönetebilirsiniz. 
Ofisinizden veya özellikle inşaat projelerinizde sahadan gelen talepleri tek bir noktada toplayabilirsiniz. Satınalma biriminizin iş yükünü önemli ölçüde azaltacak YoneTeam yazılımları, satın alma yöneticilerinin ve uzmanlarının stratejilere ve işlerine odaklanmalarına yardımcı olur. Böylece verimliliğinizi ve kârlılığınızı maksimuma çıkarabilirsiniz. 
 

Sonuç

Dijital dünyanın hızına yetişebilen işletmeler, talep planlamalarını başarılı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Başarılı bir talep planlaması ile gereksiz masrafların önüne geçebilir ve maliyetlerinizden tasarruf elde edebilirsiniz. Verimliliği arttırabilir ve şirket içi performansı arttırabilirsiniz. 

 

Keşfetmeye Devam Et
Haziran 07 · 3 dk okuma
Satınalma Akış Şeması Nasıldır?

Satınalma Akış Şeması Nasıldır?

Devamını Oku
Mayıs 31 · 3 dk okuma
Endirekt Satınalma Nedir?

Endirekt Satınalma Nedir?

Devamını Oku
Mart 17 · 4 dk okuma
5 Adımda başarılı depo yönetimi nasıl yapılır?

Neden depolarız? Bir işletmenin temel ihtiyaçları başta olmak üzere üretim veya müşteri istekleri gereği sürekli olarak bir tedarik ihtiyacı doğar.

Devamını Oku

Başarı Hikayelerimiz