30 Kas · 3 dk okuma

SaaS Kullanımının 7 Faydası

Firma olarak kullandığınız yazılımı satın alabilir ve çalışması için ihtiyacınız olacak tüm kaynakları yazılım üreticisinin hizmetine dönemsel abone olarak sağlayabilirsiniz. Bu dağıtım modeline SaaS deniliyor. Sektör içerisinde oldukça yüksek bir popülaritesi bulunan sistem, üreticilerin ve tüketicilerin farklı sorunlarına ilaç olacak özellikleri bulunduruyor. Firmalar büyümek için pek çok faaliyet alanı bulmaları gereklidir. Pazar içerisinde firmaları daha hızlı büyüten etkenlerin başında bulut tabanlı şirket içi lisanslı yazılımlar kullanılıyor olmasıdır.

Maliyet Avantajı

Sisteme yeni başlayanlar sadece yazılım kiralama maliyetleri olmaktadır. Şirket kullanıcılarına bu alanda belirli bir süre yazılımı kullanma ve ödeme yetkisi verilmektedir. Kullanıcılar donanım için ödeme yapmazlar. Kurulum içerisinde de kaynak sağlama ihtiyacı talep edilmez. API’ler işin büyük çoğunluğunu yapan kısım olmakta ve BT sık sık zor kurulum aşamaları ile uğraşmak zorunda kalmayacaktır. Düşük maliyet avantajı ile az bütçe ile daha geniş pazarda kullanım imkanı sağlanacaktır. Maliyet denildiğinde bu sistemde veri merkezi, bant genişliği ve kullanılacak sunucunun yanında bu işleri yapacak personelin tüm brüt maliyetini de göz önüne aldığınızda sağlanan kar çok yüksektir.

Daha Hızlı

Donanımların kiralanmaması ya da satın alınmaması bekleme süresini ortadan kaldırır. Bu şekilde kiralama modeli sayesinde kurulum süresi hafta, gün ya da saat bazına kadar düşer. Kullanıcılar iş ihtiyaçlarını uygun hale getirmeleri için uygulama ve bulut kullanımlarını hızlı kullanıma hazırlayabilir. Bu şekilde daha hızlı konsept çalışmaları sağlanabilir. Genel olarak sunucular beklenenin çok üzerinde güven sağlarlar. Bu da bulut pazarı ile anı yakalamaya yardım eder. Tüm bu durum kullanıcıya daha hızlı erişim olarak yansır.

Ölçeklenebilirlik

Bulut tabanlı olan SaaS uygulamaları yaşam alanlarındaki karakteristik özellikleri kullanarak kullanıcılara kolay bir ölçeklendirme sağlayacaktır. Şirket içi çözümler bulunmuyor ise ani taleplere Saas Modeli ile uyum sağlanabilir. Bu da hızlı bir şekilde bağlantı kurma anlamına gelir.

Yükseltme

Bulut servisleri sürekli yazılım yükseltme talepleri ile karşı karşıya gelmez. Klasik sistemlerde yükseltme satın almak hatta kurmak kullanıcıları oldukça zorlar. Klasik yazılımlara göre efor sarf etme ve maliyet alanında daha büyük kolaylık sağlanmaktadır. SaaS ile yükseltmenin kolay olması sorunlarınızı azaltacak ve bunun gibi sorunlarla uğraşmak yerine işlerinize odaklanabilirsiniz.

Her Yerde Çalışabilme

Yaşam ve iş getirilerine bağlı olarak her yerden çalışma iyi ya da kötü olarak değişebilir. Ancak yazılımın bulut içinde olması ile internet üzerinde erişme imkanı elde edersiniz. Bu şekilde kullanıcı iş yerinden uzak olsa bile tablet, telefon ya da diğer cihazlar üzerinden bağlanarak çalışabilir. Çalışanların işini yapmama anlamında bu şekilde herhangi bir bahanesi kalmıyor. Genellikle büyük SaaS sağlayıcıları mobil cihazlar üzerinden kullanılabilir şeklide tasarlanıyor. Bu da işinizin internet eşirimi olan her yere taşınabilmesi anlamına geliyor.

Ayrılma Özgürlüğü

Satın aldığınız yazılımlarda öncelikle dikkat edilmesi gereken konu kendi veriniz olmaktadır. Programların kullanma aşamasında yazılımın kendisini işlenen veri ile çok net bir şekilde ayırır. Sözleşmede belirlenen hükümler kapsamında yazılımı bırakma durumunda sistem içerisindeki veriler ile ilgili kurallar belirlenmesi önemlidir. Veri gizliliği tüm sektörler için önemlidir.

Sürdürebilirlik

Kendi cihazlarınızda kurduğunuz izole bir ortam yerine SaaS modeli ile sektörünüzde aynı ihtiyaçlara sahip firmalar ve kullanıcılardan oluşan bir eko sisteme dahil olabilirsiniz. Bu şekilde bu ekosisteme hizmet veren yazılım ekibinin müşterisi konumunda olursunuz. Bu ekip hizmetinin karşılığını sürdürebilir kaliteli hizmetten sağlayacağı içinde kendini sürekli geliştirir. Bu da firmanızın fark bile etmeden verimlilik artışı özellikleri elde etmesini sağlayabilir.

 
Keşfetmeye Devam Et
Şubat 28 · 6 dk okuma
Verimlilik Nedir? İşletmede Verimlilik Tanımı

Verimlilik nedir? En az girdiyle, en fazla çıktıyı elde etmek verimlilik tanımı olabilir. Verimlilik arttıran yazılımlar, size bu konuda yardımcı olurlar.

Devamını Oku
Mart 04 · 2 dk okuma
Bilişim ve İletişim Teknolojileri Nedir?

Bilişim ve iletişim teknolojileri; bilginin toplanması, depolanması, işlenmesi ve çeşitli ağlar aracılığıyla bir yerden başka bir yere taşınmasıdır.

Devamını Oku
Mart 07 · 3 dk okuma
Tahsilat Takibi Nedir?

Herkes, faturalarını zamanında öderse, bu çok hoş olacaktır fakat unutmayın ki burası gerçek dünya. Tahsilat takibi, gerçekleştirmeniz bu noktada önemlidir.

Devamını Oku

Başarı Hikayelerimiz