26 Ara · 2 dk okuma

Saas Nedir? Avantajları Nelerdir?

Sofware as a Service olarak açılımı yapılan SaaS, teknoloji dünyasının ve dijital dünyanın son gözdelerinden biridir. Solution as a Service olarak da bir diğer adlandırma sahiptir. Son kullanıcılar tarafından yaygın bir kullanıma sahip olsa da, bugün birçok işletmenin hala tam olarak kavrayamadığı ve kullanmadığı bir teknolojidir. SaaS nedir? SaaS, kullanıcıların bulut tabanlı uygulamalara İnternet üzerinden erişme imkânı sağlıyor. Bu erişime sahip kullanıcılar, bu sistemleri veya uygulamaları kullanabiliyor. E-posta, takvim ve ofis araçları buna bir örnek oluşturabilir. Microsoft’un ve Google’ın bu yönde çalışmaları bulunmaktadır. Google’ın Drive üzerinden oluşturulabilen dokümanları, tabloları ve sunumlar buna örnek olarak verilebilir. Yine, Microsoft’un Office 365 uygulaması da bunun bir diğer örneğidir. 

Hizmet sağlayıcıların sunucularında barındırılan yazılımların, ihtiyaçlar ve istekler doğrultusunda kullanılması sağlanır. Paket programlara göre daha az maliyet içerirler ve sadece ihtiyacınız kadarını satın alırsınız. Ek hizmetlere ihtiyaç duyduğunuzda yine bunları da satın alabilirsiniz. Ayrıca, kiralama yöntemiyle de bu hizmetlerden faydalanarak ihtiyaç duyduğunuz zaman zarfı içerisinde hizmetlerden faydalanabilirsiniz.  

SAAS Avantajları Nelerdir?

  • SaaS avantajlarından ilki, ekstra maliyetlerde kurtulmanızdır. Ayrıca, pahalı donanımlar için ücret ödemek zorunda kalmazsınız ve maliyetlerinizi düşürerek, farklı kaynaklara harcama yapabilirsiniz.
     
  • Sadece ihtiyacınız olanı satın alırsınız. İhtiyacınız olmayan gereksiz özelliklere ve faydasız işlevlere sahip olmak zorunda kalmazsınız.
     
  • Teknik destek bu hizmet sağlayıcılar tarafından sağlandığı için daha avantajlı modellerdir. Bakımlar ve güncelleştirmeler, yazılım satıcıları tarafından sağlanırlar.
     
  • Ağ tabanlı erişim ve yönetim, herkesin erişebileceği bir sistem olduğu için, işlemlerin kolay bir şekilde ilerlemesini sağlar.
     
  • Kullanıcılar arasında dosya ve bilgi paylaşımı kolaylaşır. Evrak maliyetlerinden ve dosya(ofis) masraflarından kurtulma imkanı sağlar. 
     
  • Tüm yazışmalar ve bilgiler dijital ortamda saklandığı için yedekleme ve barındırma işlemleri daha kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Bilgiye ulaşmak daha kolaydır.
     
  • Online arşivleme sağlanabilir.
     
  • Kullanıcı sayısı azaldığında, maliyetleriniz de bu ölçüde kullandığınız sisteme  göre azalacaktır. Kullandıkça ödeme gerçekleştirirsiniz. 
     
  • Güvenlik için endişe duymazsınız ayrıca bu maliyetlerden de kurtulursunuz.
     
  • Lisans işlemleri ve maliyetleri ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.
Keşfetmeye Devam Et
SAP Aralık 19 · 4 dk okuma
SAP Nedir? SAP Modülleri Hangileridir?

SAP, işletmelerin iş süreçlerini kolaylaştıran, verimliliği artıran bir kurumsal yazılım sağlayıcısıdır. Farklı modülleri (Finans, Lojistik, İK vb.) ile verileri merkezi bir sistemde yönetir, karar alma süreçlerini hızlandırır ve rekabet avantajı sağlar.

Devamını Oku
SLA Süresi Mart 04 · 4 dk okuma
SLA Süresi Nedir? Neyi İfade Eder?

SLA (Service Level Agreement) süresi, bir hizmet sağlayıcısının belirli bir süre içinde sağladığı hizmetin kalitesini ve performansını tanımlar. SLA, hizmetin ne zaman sağlanacağı, yanıt süreleri ve çözüm süreleri gibi unsurları içerir.

Devamını Oku
SAP Mart 16 · 3 dk okuma
SAP Nedir? Ne İş Yapar?

SAP, iş uygulamaları geliştiren bir yazılım şirketidir ve kurumsal kaynak planlaması (ERP) için kullanılır. Finans, üretim ve insan kaynakları gibi süreçleri entegre ederek verimliliği artırır. Bulut uyumlu sistemleriyle maliyet tasarrufu sağlar.

Devamını Oku

Başarı Hikayelerimiz