24 Ara · 2 dk okuma

Özel Yazılım Nedir? Avantajları Nelerdir?

Özel Yazılım Nedir?

Aslında, sorunun kendisi içerisinde cevabı barındırıyor. Sizin isteklerinize özel olarak tasarlanan ve oluşturulan programlardır. Sizlerin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda şekillenen bu programlar, sizlere özel kullanım alanları içermektedir. Yani, bir yazılımda ne arıyorsanız onlar size sağlanıyor. Kullandığınız yazılımda sizin için sorun teşkil eden şeyler varsa veya bazı noktalarda eksik olduğunu düşünüyorsanız, özel yazılımlar bunu ortadan kaldırıyor. Tamamen size ve isteklerinize odaklanıyor. 

Firmalar, kendi iş süreçleri ve projeleri dâhilinde, bu programlara ihtiyaç duyarlar. Piyasada hâlihazırda satılan programlardan farklıdırlar ve o standart yapının dışına çıkarlar. Eksikleri gidermek ve daha pratik yollar bulmak adına düşük maliyetli çözümler geliştirmeyi sağlarlar. Belirli bir araştırma süreci gerektirirler. Özel yazılımların oluşturulması sadece satış aşamasını içermezler, satış sonrası destek de oldukça önemli bir yer tutar. Satış sonrası gerekli eğitimler ve geliştirme destekleri de bu yazılımları tasarlayan ve oluşturan kişilerce sağlanır. 

İşletmeler oturmuş bir yapıya sahip olsalar dahi, her gün aynı işi yapmazlar veya aynı verilere sahip olmazlar. Veriler ve işler çeşitlilik ve farklılık gösterebilirler. Bu verilerin ve işlerin takibinin iyi bir şekilde sağlanabilmesi ve analiz/raporlama gibi süreçlerin olabilecek en hızlı ve pratik şekilde yönetilebilmesi için bilgisayar yazılımlarından faydalanılır. Geliştirilmiş standart yazılımlar, bu işleyişi kontrol etmeye fayda sağlamaktadır. Ancak, bazı yazılımlar bunu daha detaylı bir sürece ve incelemeye tabii tutmaya yardımcı olurlar. Böylece iş akışının detaylandırılması ve analizi de kolaylaşır. Böylece, tek bir ürün üzerinden dahi bütün iş akışını kontrol edebilirsiniz. 

Özel Yazılımların Avantajları Nelerdir?

Özel yazılımlar, firmaya özel oldukları için isteklerinizi karşılamak için birebir fayda sağlan yazılımlardır. Bu avantajları daha detaylı incelemek gerekirse;

  • Başlangıç olarak maliyetli gördüğünüz bu yazılımlar, uzun vadede ekstra yazılım maliyetlerinden ve değişikliklerinden sizi kurtarır.
     
  • Size özel tasarlandıkları için performans ve verimlilikleri de diğer paket yazılımlara göre daha iyi olacaktır. Böylece rekabet gücünüz de artacaktır.
     
  • Özel yazılımlar için eğitimler gerçekleştirileceği için çalışanların programı kullanması da kolaylaşacak ve hatta verimli kullanımlar doğacaktır.
     
  • Ayrı ayrı yazılımlara ihtiyaç duyulmayacağı için ve herkesin tek bir yazılım içerisinden işlerini yürütmesi sebebiyle, tüm verilerin aynı database içerisinde toplanması sağlanacaktır. Raporlama ve analiz süreçleri daha etkin bir şekilde yürütülebilecektir.
     
  • Firmanızdaki departmanların daha etkin ve verimli çalışmasının yanı sıra işletme maliyetlerinde de düşüş yaşayabilirsiniz.
     
  • Yazılımsal problemleriniz için muhattabınız olan kişi sadece özel yazılımınızı sağlayan geliştiriciler olacaktır. Sadece o kişiyle muhattap olacak ve ayrı kişilerle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. 
Keşfetmeye Devam Et
SAP Aralık 19 · 4 dk okuma
SAP Nedir? SAP Modülleri Hangileridir?

SAP, işletmelerin iş süreçlerini kolaylaştıran, verimliliği artıran bir kurumsal yazılım sağlayıcısıdır. Farklı modülleri (Finans, Lojistik, İK vb.) ile verileri merkezi bir sistemde yönetir, karar alma süreçlerini hızlandırır ve rekabet avantajı sağlar.

Devamını Oku
SLA Süresi Mart 04 · 4 dk okuma
SLA Süresi Nedir? Neyi İfade Eder?

SLA (Service Level Agreement) süresi, bir hizmet sağlayıcısının belirli bir süre içinde sağladığı hizmetin kalitesini ve performansını tanımlar. SLA, hizmetin ne zaman sağlanacağı, yanıt süreleri ve çözüm süreleri gibi unsurları içerir.

Devamını Oku
SAP Mart 16 · 3 dk okuma
SAP Nedir? Ne İş Yapar?

SAP, iş uygulamaları geliştiren bir yazılım şirketidir ve kurumsal kaynak planlaması (ERP) için kullanılır. Finans, üretim ve insan kaynakları gibi süreçleri entegre ederek verimliliği artırır. Bulut uyumlu sistemleriyle maliyet tasarrufu sağlar.

Devamını Oku

Başarı Hikayelerimiz