4 Mar · 3 dk okuma

Şantiye Yönetimi Nedir? Şantiye Yazılımı Avantajları

Şantiye Yönetimi Nedir?

Şantiye yönetim yazılımı avantajları nelerdir? Şantiye yönetimi, binalar, köprüler, yollar veya sanayi tesisleri gibi birçok inşaat projesinin yönetilmesini içerir. İnşaat yöneticileri; emek, malzeme, ekipman ve sermaye gibi araçlar dâhil olmak üzere çeşitli kaynakların denetlemesini gerçekleştirmek durumundadır. Yani, bir inşaat firmanız varsa bu kaynakların denetimini titizlikle ve özenle gerçekleştirmelisiniz. İşçiler, müteahhitler, mimarlar, taşeronlar, geliştiriciler, mühendisler ve diğer alanında uzman kişilerle koordinasyonun yanı sıra sayısız yerel ve bölgesel yönetmelikle de uğraşmak zorunludur. 

Bunların yanı sıra, projenize ait maliyet kontrolleri, proje yönetimi, iş takibi, satın almalar, finansal analizler ve benzeri birçok konuya hâkim bir şekilde ilerlemek önemlidir. Bu ilerlemeyi sağlamak ve daha etkili sonuçlar elde etmek için bir şantiye yazılımından destek alabilirsiniz. İnşaat sektörüne özel olarak tasarlanmış bu yazılımlar, sahada da daha verimli sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır ve karmaşık iş süreçlerinin zorluğunu minimize edecektir. Şantiye projesine ilişkin iş kayıplarını en aza indirgeyebilir ve makinelerin daha sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Şantiye yönetimine dair bir diğer önemli husus, inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmaysanız, faaliyetlerinizi sürdürebilmek ve kârlılığınızı devam ettirebilmek için doğru zamanda, doğru maliyetle, doğru malzzemeyi satın almalısınız. Bu gibi durumlar için satın alma yazılımlarının sağladığı avantajlar size kârlı sonuçlar doğuracaktır. Satın alma yazılımlarıyla entegre bir şekilde çalışan bir şantiye yazılımı sizin için oldukça faydalı olacaktır. DIOS kapsamında, inşaatlar için özel olarak üretilen yazılımlar, size ekstra faydalar sağlayabilir. Şantiye yönetim yazılımı diğer avantajları nelerdir?

  • Şantiye yönetim yazılımı, inşaat şirketleri için özel olarak üretildiğinden dolayı, sektörün her ihtiyacına cevap verebilecek niteliktedir. 
  • Şantiye yazılımı, şantiyenizi uzaktan kontrol edebilmenize olanak tanır
  • Günlük raporlarınızı oluşturabileceğiniz sistemi vasıtasıyla, şantiye yönetim yazılımları raporlamaları daha kolay bi şekilde oluşturmanızı sağlar.
  • Diğer yazılımlar ile entegre edilebilir olması sebebiyle, çok fonksiyonlu ve koordine işlemler gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazılımlar; satın alma yazılımları, depo ambar yazılımları veya finans yazılımları olabilir. 
  • Genel olarak mahal bazındaki ilerlemelerinizi takip edebilirsiniz. Böylece şantiye alanında değilken bile, yazılım sayesinde bütün olan bitenden haberdar olursunuz.
  • Web tabanlı olmaları sebebiyle, herhangi bir yükleme gerektirmez. Herhangi bir yerden, herhangi bir cihazla erişilebilir olması şantiye yazılımını daha cazip kılmaktadır. Süreçlerinizde aksaklıklar meydana gelmez.
  • Kiralık sistemler sayesinde yazılımı kiralayarak, lisans satın almaları için büyük bir bütçe ayırmaya gerek duymazsınız. 
  • Türkiye için üretilen şantiye yönetim yazılımı ile anladığınız dilden işlem yapabileceğiniz menülere ve fonksiyonlara sahip olursunuz. Ayrıca, teknik destek ekipleri sayesinde aklınıza takılan sorulara da cevap bulabilirsiniz.
  • Proje ilerleyişini anlık olarak takip edebilirsiniz, Dashboard (Tek ekran) uygulamaları ile proje ilerlem durumu hakkında anında bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Şantiye yazılımı ile hakediş takibinizi de kolaylıkla yapabilirsiniz. Puantaj ve taşeron hakediş takibini yapmanıza olanak sağlayan yazılım sizin yerinize taşeronlarınız ile ilgili sözleşme kurallarını yerine getirir. Böylelikle, olası zararların da önüne geçebilirsiniz.
  • Sistem üzerinde gerçekleştirdiğiniz anlık takiplerinizin yanı sıra tahmini veriler (tahmini bitiş veya etap bitiş tarihleri vb) aracılığıyla daha iyi bir yönetim alanı elde edebilirsiniz. Özetle, inşaat sektöründe her türlü kârlılık ve verimlilik kapısını şantiye yazılımları ile gerçekleştirebilirsiniz.
Keşfetmeye Devam Et
Şubat 28 · 6 dk okuma
Verimlilik Nedir? İşletmede Verimlilik Tanımı

Verimlilik nedir? En az girdiyle, en fazla çıktıyı elde etmek verimlilik tanımı olabilir. Verimlilik arttıran yazılımlar, size bu konuda yardımcı olurlar.

Devamını Oku
Mart 04 · 2 dk okuma
Bilişim ve İletişim Teknolojileri Nedir?

Bilişim ve iletişim teknolojileri; bilginin toplanması, depolanması, işlenmesi ve çeşitli ağlar aracılığıyla bir yerden başka bir yere taşınmasıdır.

Devamını Oku
Mart 07 · 3 dk okuma
Tahsilat Takibi Nedir?

Herkes, faturalarını zamanında öderse, bu çok hoş olacaktır fakat unutmayın ki burası gerçek dünya. Tahsilat takibi, gerçekleştirmeniz bu noktada önemlidir.

Devamını Oku

Başarı Hikayelerimiz