15 Oca · 3 dk okuma

İnşaat Sektöründe Satış ve Pazarlamanın Zorlukları

İnşaat sektörü günümüzde diğer sektörlerden daha kârlı bir sektör olmaya devam ediyor. Zaten bunun farkına varan pek çok iş adamı kurumsallaşma yoluna giderek inşaat sektöründe markalaşma yarışına girişti. Bu yolla hem müşterilerin güvenini kazanmak hem de gayrimenkullerin satışını arttırmak amaç edinildi.

İnşaat sektöründe bu zamana değin birçok pazarlama stratejisi denendi. Kimileri reklamcılık yönüne ağırlık verdi, kimi fiyat politikasına yoğunlaştı kimiyse yeni projelerle Anadolu'yu karış karış gezdi. Fakat yine de hiçbirisi inşaat sektöründeki pazarlamanın zorluğunu bir türlü aşamadı. O zaman çözüm ne?

 

Vatandaşın Alım Gücünü Dikkate Almama

İnşaat sektöründe karşılaşılan belki de en büyük zorluk satış ve pazarlama sürecinde vatandaşı ikna edememek. Bunun nedenini biraz da kendimizde aramalıyız. Çünkü vatandaş da istiyor yeni bir evinin olmasını fakat alım gücü yoksa bu durumda inşaat şirketleri de zarar görüyor ve satış & pazarlama konusunda gerçekten de zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Bu bakımdan inşaat sektöründe pazarlama yaparken mutlaka hedeflenen müşteri portföyünün dikkate alınarak pazarlama yöntemlerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

 

Serbest Piyasa Şartlarına Ayak Uydurmada Yaşanan Zorluklar

Serbest piyasa şartları beraberinde markalaşma yarışını da getiriyor. Buna bağlı olarak birçok rakibiniz var demektir. İşte bu da inşaat sektöründeki tüm şirketlerin pazarlama sürecinde zorluklarla karşı karşıya kalmasındaki bir diğer "ana" etken olma özelliğindedir.

Sizler de her anlamda satış ve pazarlama sürecine yönelik olarak mutlaka bu durumu da kritiğe tabi tutmanız gerekir. Ancak ve ancak bu şekilde pazarlamada yaşanan birtakım zorlukların çok kısa zamanda üstesinden gelineceğinden kesinlikle söz etmek gerekecektir. Bütün bunlar da her anlamda önemli bir nokta olması açısından gerçekten de dikkat çeken nitelikler arasında sayılmaktadır.

 

Yeni Pazarlar Bulmada Zorluklarla Karşılaşılıyor

Öte yandan inşaat şirketleri özellikle yurt dışı pazarında zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Bu da her açıdan satış ve pazarlama noktasında birtakım zorlukların yaşanması anlamına gelmesi bakımından gerçekten de önde gelen sıkıntılardan birisi olarak değerlendirilmektedir. Bütün bu yönleri saptayarak her açıdan zorlukları yenmek de yine söz konusu şirkete düşer. Bunun için yeni pazar ağı bulmak, pazarlama tekniklerini gözden geçirmek ve de deneyimli satış ekibiyle birlikte çalışmak son derece önemlidir.

 

Satış Ekibinden Kaynaklanan Zorluklar

Konutlarınızı en makul fiyatlarla ve dört dörtlük projelerle halka arz etseniz dahi pazarlamayı bilmeyen satış danışmanlarınız varsa bu durumda fiyaskolarla karşılaşmak hiç de zor olmayacaktır. Bunun için hangi şekilde olursa olsun mutlaka gayrimenkul alanına ilgi duyan, hatta bu alanda akademik eğitim almış işini benimsemiş satış ekibiyle beraber çalışmak gerçekten de önemlidir. Ancak ve ancak böyle yapıldığı takdirde gerçekten de şirketinizi zirveye taşıma noktasında herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmamış olacaksınız.

 

Pazarlamada Stratejiler

Buraya kadar anlattığımız pazarlamada yaşanan zorluklardan sonra şimdi de inşaat sektöründe pazarlama stratejileri üzerinde bilgi vermemiz gerekiyor.

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki güvenilir olmak yani marka bilinirliliğine sahip olmak her şeyin başında geliyor. Bu nedenle sektörde öncü olmak istiyorsanız siz de markalaşma yoluna gitmelisiniz. Bunun yanı sıra arz - talep dengesini çok ince hesaplarla ayarlayarak her anlamda işinizi geliştirmeniz mümkün olacaktır. Böylelikle pazarınızda hedef müşteri portföyünüz de son derece önemli bir yaklaşımı oluşturmaktadır.

Ayrıca dikkat çeken bir diğer nokta olarak karşımızda yer almaya devam eden hususlar arasında gelmesi açısından dijital pazarlama ortamına da ağırlık vermek çok önemli bir tekniktir.

 
Keşfetmeye Devam Et
Nisan 30 · 5 dk okuma
Hakediş Nasıl Yapılır? Hakediş Örneği

Hakediş, inşaat projelerinde işin ilerlemesine bağlı olarak ödemelerin hesaplanmasıdır. Bu blogda, hakedişin nasıl yapılacağını adım adım açıklayacak ve bir örnekle sürecin daha iyi anlaşılmasını sağlayacağız. Doğru hakediş, bütçe kontrolü için kritiktir.

Devamını Oku
Kasım 02 · 4 dk okuma
CPM (Kritik Yol Yöntemi) Nedir?

CPM (Kritik Yol Yöntemi), projelerin sürelerini belirlemek ve yönetmek için kullanılan bir tekniktir. Faaliyetlerin sıralanması ve kaynakların etkin kullanımı ile zaman tasarrufu sağlanır.

Devamını Oku
Proje Yönetimi Aralık 18 · 4 dk okuma
İş Kırılım Yapısı Nedir ? (WBS)

Bu blogda, İş Kırılım Yapısı (WBS) kavramı ele alınacak. Projeleri daha yönetilebilir parçalara ayırarak planlama, zamanlama ve kaynak yönetimini nasıl kolaylaştırdığını keşfedeceğiz.

Devamını Oku

Başarı Hikayelerimiz