28 Ara · 3 dk okuma

Şirketlerin Risk Yönetimi Stratejisi

Şirketiniz büyürken aynı zamanda riskleri de göze alıyor demektir. Çünkü hiçbir şey büyüme evresinde kesinlikle risksiz ilerleyemeyecektir. Bunun için şirketin büyümesinde birtakım risk yönetimlerini de dikkate alarak gereken önlemleri gerçekleştirmemiz mümkün hale gelecektir.

  • Tüm bu ortada duran yaklaşımlar ele alındığı zaman her halükarda risk yönetiminde birtakım alt kolların yer aldığını kesinlikle dile getirmek gerekiyor:

  • Marka değerinin korunması ya da itibar yönetimi

  • Çevre etki değerlendirmesi

  • İş sağlığı ve güvenliği yönetimi

  • Finansal yönetim

  • Uyum risklerinin yönetimi

  • Proje yönetimi gibi alanlar yer almaktadır. 

Şimdi şirketinizin büyümesinde söz konusu kriterleri birer birer ele almak gerekmektedir.

 

Marka Yönetimi

Kurumunuzun büyümesinde mutlak surette marka yönetimi her şeyin önünde duran koşullardan birisidir. İtibar yönetimine ilişkin olarak her anlamda riskin sıfıra indirilmesi ancak buna karşın her açıdan kaliteden taviz verilmeksizin markanın bilincinin arttırılması her anlamda olanaklı olan hususlar olmaya devam edecektir. Bu bakımdan da gerçekten her açıdan risk yönetimi çok büyük bir özellik olarak karşımızdaki yerini oluşturmayı sürdürecektir. Bir diğer yaklaşım olması açısından markanın itibarının zedelenmesine karşı gerekli önlemleri almak, hatta bunun için üst düzey yöneticiler koordinesinde belli aralıklarla kriz masası oluşturmak gerçekten de ihmal edilmemesi gereken hususlar olarak karşımıza çıkar.

 

Çevre Etki Değerlendirmesi

Şirketinizi büyütürken sosyal alanınızdan kendinizi soyutlamanız kesinlikle mümkün değildir. İşte bunun bilinciyle hareket eden kurumlar marka itibarını koruyarak hatta prestijini yükselterek geleceğe uzanabilmektedir. Bu bakımdan şirketlerin yürüttükleri projelerde çevreye verilecek zararı, çevresel etkileri birer birer kritiğe tabi tutmalıdır. Öte yandan yeşil alanlar oluşturmak adına sosyal sorumluluk projelerine de kesinlikle yatırım yapması gerekmektedir. Zaten bu gibi yaklaşımlar şirketinizi geleceğe taşıyacak ve her anlamda sizler de fark yaratmış olacaksınız.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği

Şirketiniz büyürken iş sağlığı ve güvenliği de son derece önemli bir kıstas olmaya devam etmektedir. İşte bu ayrıcalıktan yola çıkıldığı zaman her halükarda şirketlerin kalkınmaya yönelik olarak birçok yönden öne çıktıklarını kesinlikle dile getirmemiz gerekmektedir.

Nitekim her anlamda çalışanlarınızın çağdaş çalışma koşullarına uyumunun denetlenmesi, değerlendirilmesi ve iş kazalarının tamamen sıfıra indirilmesi adına ne düzeyde gerekli önlemlerin alındığı her açıdan önemli bir yaklaşım olmaya devam etmektedir.

 

Finansal Yönetim

Mali yönetim olarak da adlandırılan finansal yönetim şirketlerin maliyet analizinin en önemli sac ayağıdır. Günümüzde her şeyin mali politikalara dayanması şirketlerin büyürken muhakkak ana sermayenin yönetimi, muhasebe ve pay edilmesi konularında gerçekten de alanında uzman personellerle stratejik iş birliği yapılmasını gerektirmektedir. Bu özellikten yola çıktığımız zaman her bakımdan finansal yönetimin her anlamda önde gelen bir yönetim türü olduğunu vurgulamak gerekir.

 

Uyum Risk Yönetimi

Şirketin yeni çalışmalara ne ölçüde adapte olduğu, çalışmaların hangi düzeyde olduğu belirli aralıklarla gerçekleştirilecek kriz masası toplantılarıyla da gündeme getirilmelidir. Ancak böyle yapılarak her açıdan uyum riskinin bir bütün olarak ele alınmasından kesinlikle söz etmemiz olanaklı hale gelecektir. Bütün bunlar da önemli bir konuyu oluşturmaya devam eder.

Proje Yönetimi

Son olarak dikkat çeken özellikler arasında gelmesi açısından proje yönetimi de her açıdan önem taşıyan konular arasında gelecektir. İşte bu özellikler dikkate alınarak değerlendirildiğinde projeyi yürüten yönetim kadrosunun takım arkadaşlarıyla birlikte şirketinizi geleceğe taşımada ne ölçüde ortak hareket edebildiği çok önemli bir konudur. Ayrıca her anlamda proje yönetiminde teknik alt yapıya sahip olunma derecesi de çok önemli bir konudur.

Keşfetmeye Devam Et
Nisan 30 · 5 dk okuma
Hakediş Nasıl Yapılır? Hakediş Örneği

Hakediş, inşaat projelerinde işin ilerlemesine bağlı olarak ödemelerin hesaplanmasıdır. Bu blogda, hakedişin nasıl yapılacağını adım adım açıklayacak ve bir örnekle sürecin daha iyi anlaşılmasını sağlayacağız. Doğru hakediş, bütçe kontrolü için kritiktir.

Devamını Oku
Kasım 02 · 4 dk okuma
CPM (Kritik Yol Yöntemi) Nedir?

CPM (Kritik Yol Yöntemi), projelerin sürelerini belirlemek ve yönetmek için kullanılan bir tekniktir. Faaliyetlerin sıralanması ve kaynakların etkin kullanımı ile zaman tasarrufu sağlanır.

Devamını Oku
Proje Yönetimi Aralık 18 · 4 dk okuma
İş Kırılım Yapısı Nedir ? (WBS)

Bu blogda, İş Kırılım Yapısı (WBS) kavramı ele alınacak. Projeleri daha yönetilebilir parçalara ayırarak planlama, zamanlama ve kaynak yönetimini nasıl kolaylaştırdığını keşfedeceğiz.

Devamını Oku

Başarı Hikayelerimiz